2018 yılında otomotiv markaları ve oluşturdukları gruplar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

Otomotiv markalarının oluşturduğu gruplar ve şatış rakamları şu şekilde gerçekleşti.

Renault-Nissan-Mitsubishi

Fransız Renault öncülüğünde kurulan ittifakta Japon Nissan ve Mitsubishi markaları da yer alıyor. İttifakın kurucusu Carlos Ghosn, yargılandığı yolsuzluk davaları yüzünden geçtiğimiz günlerde istifa etmek zorunda kalmıştı. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen Renault, Nissan ve Mitsubishi ittifakı 2018 yılını 10,76 milyon adet araç satışı ile zirvede kapadı.

Nissan, 5,65 milyonluk satışla grubun öne çıkan markası oldu.

Volkswagen Grubu

VW, Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda gibi birbirinden önemli markaların yer aldığı Volkswagen grubu 2018 yılında 10,6 milyon adet otomobil satışı ile ikinci sırada yer aldı.

Toyota Grubu

Bünyesinde Toyota, Lexus, Daihatsu markalarını barındıran Toyota 10.59 milyon adetlik satış rakamı ile 2018’i üçüncü sırada tamamladı.

PSA Grubu

Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarının çatı şirketi olan PSA ilk üçün oldukça gerisinde bir satış rakamına sahip. PSA grubu 2018 yılını 3,9 milyon adetlik satışla kapattı.

BMW AG

Münih merkezli firmanın BMW AG çatısı altında  BMW, MINI, BMW Motorrad ve Rolls-Royce markaları yer alıyor. Grubun toplam satışı 2,49 milyon adet olarak gerçekleşti.

Daimler AG

Diğer bir Alman otomotiv devi Daimler AG, Mercedes-Benz ve Smart markalarına sahip. Grup toplamda 2,40 milyon adet araç satışı gerçekleştirdi.