2016 yılının son 4 ayının içindeyiz. Akıllı telefon pazarında tüm markalar 2016 model cihazlarını duyurdu.

21 Şubat’ta Barselona’da MWC (Mobile World Congress) öncesinde Samsung yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S7 ve S7 Edge’i tanıttı. Aynı gün yine Barselona’da LG’nin yeni amiral gemisi G5 görücüye çıktı.

Sony ise Xperia Z serisinin yerini alacak olan yeni X serisini MWC’de resmen duyurdu.

Çinli Xiaomi ise merakla beklenen Mi5 modelini MWC’de tanıttı.

Türkiye’de satış rekorları kıran yerli General Mobile ise MWC’de Android One telefonu GM5 Plus’ı duyurdu.

6 Nisan’da Londra gerçekleşen etkinlikte ise Huawei’nin ‘bu sefer olmuş’ dedirten amiral gemisi modeli Huawei P9 tanıtıldı. Aynı etkinlikte Huawei P9 Plus modeli de görücüye çıktı.

HTC, 12 Nisan’da dünya ile eş zamanlı ülkemizde de gerçekleştirdiği lansman ile en yeni ve en iddialı modeli HTC 10’u duyurdu.

Yukarıda daha yazamadığım onlarca markaya ait akıllı telefon 2016 yılı içinde piyasaya sürüldü.  Akıllı telefon pazarı büyüyor ancak akıllı telefon marka sayısında yaşanan enflasyon yüzünden pastadan pay kapmak çok ama çok zor.

Yukarıda bahsettiğim tüm modeller, Google’ın mobil işletim sistemi Android’i kullanıyor.

Apple’ın kendi mobil işletim sistemi iOS ile çalışan iPhone’un en yenisi iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 7 Eylül Çarşamba günü tanıtılacak. Son yıllarda Android telefonlar teknik speklerde iPhone’u geri bırakmış olsalar da son sözü yine akıllı telefon pazarının öncüsü Apple söylüyor.

Akıllı telefon pazarında adetsel olarak lider Samsung ancak gelir anlamında liderlik koltuğunda Apple var.

2016 model tüm markalar sahne aldı ve şimdi sahne sırası assolistin yani Apple‘ın