Son yıllarda üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği öğrenci değişim programı Erasmus (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) artık öğrenciler dışında girişimci ve girişimci adaylarına da hitap ediyor.

Bir Avrupa ülkesinde 6 ay

Erasmus for Young Entrepreneurs (Genç girişimciler için Erasmus) programı ile Avrupa’daki girişimcilerin ofislerinde 6 aya kadar kalma imkanı sunuluyor. Girişimini henüz kurmamış ya da girişimi 3 yaşından genç olan tüm girişimciler programa başvuru yapabiliyor.

Avrupa Birliği tarafından düzenlenen program Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi tarafından koordine ediliyor. Program Avrupa ülkelerinden girişimcileri ofislerinde misafir etmek isteyen şirketlere de açık.

Tek şart girişimci olmak

Erasmus for Young Entrepreneurs programı ile girişimcilerin bilgi birikimlerini ve tecrübelerini diğer ülkelerdeki girişimciler ile paylaşması hedefleniyor. Programa katılmak için yaş sınırı bulunmuyor. Tek şart girişimcilikte 3 yaşını doldurmamış olmak.  

Aylık 1100 avroya kadar destek

Programa kabul edilen katılımcılara aylık 1100 avroya kadar destek sağlanıyor. Konaklama, ulaşım vb. tüm giderler ise size ait. Destek tutarları ise ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Danimarka’da 1100 avro, İngiltere’de 1000 avro, Almanya’da ise 830 avroya kadar destek sağlanıyor. Hangi ülkede ne kadar destek sağlandığı bilgisini programın rehberinde bulabilirsiniz. 

Tüm AB ülkelerine başvuru imkanı

Başvuru yaparken İngiltere dahil tüm AB ülkelerini tercih etme şansınız var. Başvuru havuzunda tercih ettiğiniz ülkeden bir şirketin sizi misafir etmeyi kabul etmesi yeterli. Başvuru havuzuna dahil olduktan sonra gitmek istediğiniz ülkedeki şirketlerle iletişime geçip kabul sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Sizi kabul eden şirketin ofisinde 6 aya kadar misafir olarak bulunuyor ve girişimcilik konusunda kendinizi geliştirme fırsatı elde ediyorsunuz.

Başvurunuzu online yapın

Başvurunuzu buradan online yapabilirsiniz. Burada 2 farklı başvuru seçeneği var. İlki girişimciler için diğeri ise girişimcileri misafir etmek isteyenler için.   

Başvuru öncesi daha fazla bilgiye ise bu adresten ulaşabilirsiniz.