2015’te 67 milyar dolar ödeyerek EMC’yi satın alarak teknoloji dünyasının en büyük teknoloji satın almasına imza atan Dell, organizasyonunu tek şirket altında yeniden şekillendirmeye devam ediyor.

Dell’in kurucusu Michael Dell yaklaşık 2 sene önce New York Borsası’nda işlem gören Dell hisselerini tekrar satın alarak şirketini borsadan çekti ve Dell özel şirket statüsüne geçmiş oldu. Michael Dell’in bu kararı aslında Dell’i yeninden yapılandırma ve teknoloji dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilen bir şirkete dönüştürmek için alınmıştı. Bu karar sonrası seri bir şekilde yapılan satın almalar ile Dell uçtan uca hizmet sunan bir teknoloji şirketi olma yolunda ilerledi. 2015 yılında gerçekleşen ve 67 milyar dolarla teknoloji dünyasının en büyük satın alması olan EMC hamlesiyle artık satın almalar tamamlanmıştı.

Sinan Dumlu ve Didem Duru’ya yeni görevler

EMC ve Dell’in tek bir şirket olarak operasyonlarını sürdüreceği açıklandıktan sonra EMC Ülke Müdürü Sinan Dumlu ve Dell Ülke Müdürü Didem Duru’nun yeni görevleri de belli oldu.

Sinan Dumlu, Dell EMC Türkiye Ülke Müdürü olarak atandı. Dumlu’nun, Dell EMC Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed Amin’e bağlı olarak çalışacağı ve yeni görevine 2017 yılı Şubat ayında başlayacağı duyuruldu. Dumlu, şirketin geniş portföyü içerisinde yer alan BT hizmetleri, çözümleri ve ürünlerini, hem kamu hem de özel sektördeki işletmelerle buluşturarak Türkiye’deki tüm süreçlerden sorumlu olacak.

Sinan Dumlu, Didem Duru