Türkiye’de akıllı telefon pazarı ilk kez düşüşe geçti. Ülkemizdeki akıllı telefon penetrasyonu hızlı bir artışla geçtiğimiz aylarda %63’ler seviyesine ulaşmıştı. IDC (International Data Corporation) tarafından açıklanan Türkiye akıllı telefon pazarı 3. çeyrek raporunda yıllık bazda %11, bir önceki çeyreğe göre ise %17 küçülme göstererek toplamda 2.75 milyon ithalat adedi ile 3. çeyreği kapattı. Ciro olarak ise yıl bazında küçülme aynı kalırken bir önceki çeyreğe göre %25 küçülme gerçekleşti.

Bu düşüşte 15 Temmuz darbe girişimi ve döviz kurundaki artışın etkisi olduğu muhakkak. 2017 yılında da akıllı telefon satışlarında önceki yıllara kıyasla bir düşüş bekleniyor.

Gelişmiş ülkeler ile karşılaştırıldığında akıllı telefon penetrasyonunda ülkemiz biraz geriden geliyordu.Son dönemde giriş seviyesinde birçok akıllı telefon modeli tüketicilerin beğenisine sunulmasına rağmen satış rakamları beklentilerin altında kaldı. 3. çeyrekte yaşanılan bu düşüş ile penetrasyonun gelişmiş ülkeleri yakalaması biraz daha zaman alacak gibi görünüyor.