Baharı karşıladığımız bugünlerde birçoğumuz kıştan kalan fazla kiloları atıp yaz aylarına formda girme arzusunda. Spor salonuna gitme konusunda zorlananların imdadına popüler fitness uygulamaları yetişiyor.

Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulamalar ile fitness eğitmenine ve spor salonuna ihtiyaç duymadan, ideal kilonuza kavuşup yaza formda girebilirsiniz.

Nike+ Training Club

Nike, en gelişmiş fitness uygulamalarından birisi olan Nike+ Training Club’ı iOS ve Android için ücretsiz sunuyor.

160’tan fazla ücretsiz antrenmanın yer aldığı uygulamada hareketlerin nasıl yapılacağını Nike Master eğitmenleri videolarda gösteriyor. Hedeflediğiniz vücut yapısına uygun kişisel antrenmanınızı oluşturup hemen başlayabilirsiniz.

Vücut egzersizleri için ekipmanınız yoksa dert etmeyin uygulamada sadece vücut ağırlığınızı kullanarak her yerde kolayca yapabileceğiniz antrenmanlar mevcut. Vücudunuzda odaklandığınız bir bölge varsa bu bölge için uygulayabileceğiniz antrenman programları uzman fitness eğitmenlerinin verdiği ipuçları ile zenginleşiyor.

Vaktiniz kısıtlıysa antrenman süresini belirleyebilir, seviyenize uygun başlangıç, orta, ileri seviye programlardan birisini seçebilirsiniz. Motivasyona ihtiyaç duyanlar Cristiano Ronaldo, Serena Williams gibi ünlü sporcuların yer aldığı antrenman videolarından ilham alabilir.

Birçok sağlık ve fitness uygulaması ile uyumlu olan Nike+ Training Club, farklı üreticilerin akıllı bileklikleri ile de uyumlu çalışıyor.

Ev Egzersizleri – Ekipmansız

Ücretsiz bu popüler uygulama ile ekipmansız ve eğitmensiz olarak antrenmanlara başlayıp vücudunuzu şekle sokabilirsiniz. Uygulamadaki tüm egzersizler uzmanlarca oluşturulmuş, bilinçli bir şekilde çalışmanız için uygulama ipuçları ile zenginleştirilmiş. Haftalık programınızı uygulama üzerinde oluşturun hatırlatıcılar ile hiç bir egzersizi atlamayın. Kilo eğiliminizi takip edin, video ve animasyonlar yardımıyla vücudunuzu kısa sürede forma kavuşturun. Uygulamanın iOS ve Android sürümleri mevcut.

MyFitnessPal

Can boğazdan gelir ama yediğimiz içtiğimize dikkat etmezsek formda bir vücuda kavuşmak için yaptığımız tüm egzersizler nafile bir çabadan öteye geçemez. Kilo vermenin kuralı aslında çok basit. Harcadığınız kalori aldığınız kaloriden fazla olursa kilo vermeye başlarsınız.

Egzersizler ve günlük hareketlerimiz ile ne kadar kalori harcadığımızı biliyoruz peki aldığımız kaloriler? İşte bu sorunun cevabını veren başarılı bir uygulama MyFitnessPal ile aldığınız kaloriyi hesaplamak son derece kolay. 6 milyondan fazla gıdanın kalori bilgisinin yer aldığı büyük bir veritabanına sahip olan uygulamada tükettiğiniz gıdaların kalori, karbonhidrat, yağ ve protein bilgilerine kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Sadece kilo vermek için değil kilo almak, mevcut kilonuzu korumak için de günlük hedefinizi belirleyip kalori takibi yapabilirsiniz. Dilerseniz uygulama arka planda adımlarınızı da sayıp harcadığınız kaloriyi otomatik olarak hesaplayabiliyor.

30 Günde Kilo Ver

Bazen net hedefler koymak daha motive edici olabilir. 30 Günde Kilo Ver uygulaması ile 30 günlük hedefinizi girip bunu günlük olarak takip edebiliyorsunuz. Bu uygulama size kesinlikle ölüm diyeti ve benzeri bir kilo verme yöntemi ile hızlı kilo vermeyi önermiyor. Sadece hedefinize aylık periyotlarda güvenle ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Evde ve ekipmana ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz egzersizler animasyonlu ve görüntülü olarak sunuluyor. Antrenman dışına diyet planlarınızı da uygulama üzerinden takip edebiliyorsunuz. Kullanımı kolay ve sade bir arayüze sahip uygulamayı iOS ve Android için ücretsiz indirebilirsiniz.