Akıllı telefon pazarında yaşanan yoğun rekabet birbirinden iddialı modellerin tüketicilerle buluşmasına vesile oluyor. Bunun son örneği Huawei P20 Pro oldu.

Çin merkezli Huawei 2018’nin amiral gemisi modeli P20 Pro, dünyada bir ilk olan üçlü kamerası ile rakiplerine meydan okuyor.

İddialı Tasarım

iPhone X ile tanıştığımız çentikli ekran tasarımını bir adım öteye taşıyan P20 Pro daha küçük bir çentikle karşımızda. Çentikli kısımda kamera dışında yüz tanıma sensörü yer alıyor.

Yüzde 82 gibi iddialı bir ekran gövde oranına sahip olan telefonda 1080 x 2240 piksel çözünürlükte ve FullView görüntü sunan 6.1 inç ekran yer alıyor.

Kasası güçlendirilmiş kavisli camdan üretildiği için darbelere karşı üst seviye koruma sağlarken kavisli tasarım tek elle rahat bir kullanım sunuyor.

Ayna etkisine sahip parlak arka yüzey tasarımda en çok dikkat çeken detaylardan. IP67 sertifikasına sahip cihaz suya ve toza karşı dayanıklı.

Kamerada Devrim

Leica imzalı dünyanın ilk üçlü kamerasına sahip olan P20 Pro, akıllı telefon kamerasını yeniden tanımlıyor. Leica ile işbirliğine 2 sene önce P9 modeliyle başlayan Huawei, 2 senenin sonunda piyasadaki en iddialı kameraya sahip telefonunu üretmeyi başarmış.

Samsung ve Apple’ın Dual (çift) kameralarına Huawei’nin cevabı Triple (üçlü) kamera oldu.

P20 Pro’nun arka gövdesinde yer alan üç kamera, yeteneklerini birleştirip en iyi görüntüyü çekmenizi sağlıyor. 40 MP ana lens dışında görüntüye derinlik katan telefoto lens ve siyah beyaz renklere odaklanan monochrome lens işbaşında.

Bağımsız kamera karşılaştırma sitesi DxOMark’ın mobil kamera değerlendirmesinden 109 puan alarak piyasadaki tüm modelleri geride bırakıp zirveye yerleşen P20 Pro, benim de bugüne kadar kullandığım en iyi kamera performansına sahip telefon oldu.

Yapay zeka devrede

Yapay zekaya sahip kamera kedi, köpek, çiçek, gökyüzü gibi 19 farklı kategoride ne çektiğinizi anlayıp renk ayarlarını otomatik yapıyor ve size en mükemmel kareyi çekmek için deklanşör düğmesine dokunmak kalıyor.

Gece çekimlerinde ise görüntü sabitleme için yapay zeka devreye giriyor ve düşük ışıkla titreşimsiz net görüntüler yakalamanızı sağlıyor.

24 MP ön kamera ise yapay zeka yardımıyla yüzünüzü 3D modelleyip selfie çekimlerini etkileyici portrelere dönüştürüyor.

5X Hybrid Zoom

Akıllı telefon kameraları fiziksel kısıtlardan dolayı optik zoom yerine dijital zoom özelliğine sahipler. Dijital zoom görüntü kalitesini düşürdüğü için genellikle hayal kırıklığı yaratır. Huawei, bu soruna Hybrid Zoom ile çözüm bulmuş. Leica zoom objektif sistemi uzaktaki nesnelerde minimum kayıpla en iyi görüntüyü almanızı sağlıyor.

Saniyede 960 kare

Super Slow Motion video modu saniyede 960 kare kaydediyor. Bu çekim modunu kullanarak birbirinden eğlenceli videolar çekebilirsiniz.

4D Predictive Focus, ise hareketli bir nesneyi algılayıp sabitmişcesine net kareler yakalamanızı sağlıyor.

Ses kısma düğmesine iki kez basarak 0.3 saniyede telefon ekranı kilitli bile olsa fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Şarjı Unutturan Pil Kapasitesi

Bir günü tamamlamakta zorlanan akıllı telefonlara inat P20 Pro neredeyse 2 güne varan kullanım süresi sunuyor. Piyasadaki en popüler telefonlardan iPhone X, 2716 mAh pil kapasitesine sahipken P20 Pro 4000 mAh pil kapasitesine sahip. Hızlı şarj desteğine sahip cihaz yoğun kullanımda bir günü çok rahat tamamlıyor.

Parmak izi ve yüz tanıma bir arada

Telefonun ön yüzünde yer alan parmak izi sensörü 0,25 saniyede parmak izinizi tanıyor. Parmak izi okuyucusu dışında yüz tanıma özelliği mevcut. Karanlıkta ya da güneş gözlüklü olmanıza takılmayan yüz tanıma hem güvenlik hem de konfor sunuyor.

Üst seviye performans

Yerleşik yapay zekaya sahip telefonun performansını en üst seviyede tutabilmek için geliştirilen yapay zeka destekli Kirin 970, Huawei’nin kendi geliştirdiği çipsetler arasında en güçlü olanı. Üst seviye bir performans sunan 8 çekirdekli işlemci 6 GB Ram ile destekleniyor. İşletim sistemi olarak ise Android 8.1 sürümü yüklü.

Bu yazının bir kısmı 27 Mayıs 2018 tarihinde Vatan Gazetesi’nde yayımlanmıştır.