Dünyanın en iyi üç üniversite kuluçka merkezinden biri olan İTÜ Çekirdek, girişimcilere sunduğu yepyeni hızlandırılmış önkuluçka süreci İTÜ Çekirdek Express’i duyurdu. İTÜ Çekirdek Express ile ürünü ve müşterisi hazır, belirli bir olgunluğa erişmiş girişimciler, hızlandırılmış bir önkuluçka süreci ile hemen yatırımcı ve kurumsal müşterilere tanıtılmaya başlanıyor.

Türkiye’nin lider teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent’in bünyesinde bulunan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, girişimcilik ekosistemini, girişimcilere yönelik yepyeni hızlandırılmış önkuluçka süreci İTÜ Çekirdek Express ile hareketlendiriyor. İTÜ Çekirdek Express ile daha önceden kendini geliştirmiş ve ürünün olgunlaştırmış girişimciler uzun süreli bir önkuluçka sürecine ihtiyaç olmaksızın, hızlı bir destekleme sürecine alınarak İTÜ Çekirdek imkanlarından yararlanmaya başlarken, hemen yatırımcı, girişimci ve kurumsal müşterilerle tanıştırılmaya başlanıyor.

İTÜ Çekirdek Express ile ürününü olgunlaştırmış, ilk satışını gerçekleştirerek pazar testinden başarıyla geçmiş girişimcileri hedeflediklerini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Hızlandırılmış önkuluçka hizmetini Türkiye’de ilk defa sunarak, kendi çabalarıyla ve çeşitli desteklerle belirli noktalara kendisi gelmiş ancak daha ileriye gitmek için İTÜ Çekirdek’ten faydalanmak isteyen girişimcileri İTÜ Çekirdek ortamına katılmaya davet ediyoruz” dedi.

“Girişimcileri hızlı bir şekilde yatırımcılar ve müşterilerle buluşturacağız”
Doç. Dr. Tunçalp, “Günümüzde teknoloji dünyası büyük bir hızla gelişiyor. Bu hızdan startuplar da etkileniyor. Artık fikir aşamasından ürünleşme sürecine geçen birçok startup hızlıca yatırım alıp, daha da hızlı büyümenin yollarını arıyor. İşte İTÜ Çekirdek Express’te startuplara tam da bunu sağlayacağız. İTÜ Çekirdek Express’te mevcut bir ürünü olan ve ilk satışını yapmış girişimcileri, hızlı bir şekilde yatırımcılar ve müşterilerle buluşturacağız. Böylece startuplar sadece Big Bang günlerinde değil, yıl boyunca yatırımcılarla bizim kanalımızda görüşüyor olacak. Girişimciler, kendi imkanlarıyla ulaşabileceklerinden çok daha fazla sayı ve ölçekte başlangıç yatırımcısıyla bir anda ilişki kurma fırsatına kavuşacak” diye konuştu. Bireysel yatırımcı, kurumsal yatırımcı, özel sektör kuruluşları ve kamu kurumlarından pek çok yeni destekçi ile İTÜ Çekirdek’in paydaş sayısını sürekli artırdığının altını çizen Doç. Dr. Tunçalp, “Türkiye girişimcilik ekosistemindeki girişimlerin kalitesi ve sayısı, emsal ülkelerden geride değil. Ancak bunun için daha fazla destekçinin, daha fazla girişimciye daha doğru şekilde destek vermesi gerekiyor. Biz de bu yolda en fazla etkiyi yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Girişimlerin toplam değerlemesi 455 milyon TL’yi aştı!

Kurulduğu günden bugüne kadar ülke genelinde 1.180 girişime ve 3.345 girişimciye destek veren İTÜ Çekirdek’in 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan girişimlerinin toplam değerlemesi 455 milyon TL’yi geçiyor. Teknolojik, yenilikçi iş fikirlerine sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimciler ve startuplar için en doğru adres olan İTÜ Çekirdek’e girişimciler; otomotiv, fintech, insurtech, sağlık, IoT ve platform gibi teknoloji alanlarında başvuru yapabiliyor. İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimcilerden teknolojik ürünü hazır ve ilk müşteriye ulaşmış olan her yaştan girişimci, İTÜ Çekirdek Express’te yerini almak için www.itucekirdek.com internet sitesi üzerinden başvurusunu gerçekleştirebiliyor. Başvuru formunda sorulan tüm soruların yanıtlanmasıyla, İTÜ Çekirdek Express gruplarının belirlenmesi, başvuru sahiplerinin davet edildiği ilk jüri elemesinde gerçekleştiriliyor.