Tüm otomobillerin gelecekte elektrikli olacağı konusunda herkes hemfikir, peki elektrikli otomobil almak için doğru zaman mı?

Hem çevreci hem güçlü

Kesintisiz güç sunan elektrik motorlu araçların performansı geleneksel araçların oldukça üstünde. Sessiz çalışan elektrik motoru hem araç içindekileri hem de çevreyi gürültüden koruyor. Sıfır karbon salınımıyla çevre dostu olan bu araçların yaygınlaşmasıyla egzoz gazı tehdidinden de kurtulmuş olacağız.

Avantajları

● İçten yanmalı motora sahip olmadığı için bakım maliyetleri diğer araçlara göre çok daha düşüktür.

● Vergi avantajına sahipler, şu anda MTV ödenmiyor. ÖTV uygulaması ise, aracın motor gücünün kW cinsinden değerine göre %3 ile %15 arasında değişiyor.

● Şarj maliyetlerini dizel ve benzinli araçlarla karşılaştıracak olursak; benzinli araçlara göre ortalama %85, dizel araçlara göre ise %78 daha ekonomik oldukları görülüyor. Ücretsiz şarj istasyonlarını dikkate alacak olursak elektrikli otomobiller ile bedava seyahat etmek de mümkün.

● Çevre dostu olan elektrikli araçlar için birçok ülkede öncelikli park yerleri tahsis edilmiştir. Bazı Avrupa şehirlerindeki merkezi noktalara yakın zamanda sadece elektrikli otomobiller ile girilmesine izin verilecek.

En büyük sorun şarj ve menzil

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel menzillerinin 300-500 km civarında olması ve şebeke elektriği ile şarj süresinin 10-12 saati bulması.

Bazı AVM otoparklarında ve akaryakıt istasyonlarında elektrikli otomobiller için özel şarj noktaları mevcut. Ancak elektrikli otomobiller için halen şarj noktaları yetersiz.

Çare Tesla

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın ürettiği otomobiller 500 km’yi aşan menzile ve hızlı şarj (Super Charger) sayesinde 1 saatlik tam şarj süresine sahip. Geleneksel otomobil üreticilerinin aksine sadece elektrikli otomobil üretimine odaklanan Tesla, elinde bulundurduğu patentleri otomotiv endüstrisinin kullanımına ücretsiz sunarak elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için çalışıyor.

Tesla Türkiye’ye geliyor

Elektrikli otomobil pazarının öncüsü Tesla’nın uzun süredir Türkiye pazarına girmesi bekleniyor. 2014 yılında Silikon Vadisi’nde ziyaret ettiğim Tesla Showroom’unda 2015 sonunda Türkiye’de olacakları bilgisini almıştım ancak 2018 ortasına geldik ama halen Tesla’dan resmi bir açıklama yok. Son gelen bilgiler hızlı şarj istasyonları için çalışmalara başlandığı yönünde. Elon Musk da bu bilgileri Twitter’da doğruladı. Tesla’nın önümüzdeki aylarda resmen Türkiye pazarına girmesiyle Türkiye’deki elektrikli otomobil satışlarında bir patlama yaşanabilir.

Petrol bitmek üzere

Dünyanın 50 yıllık petrolünün kaldığı tahmin ediliyor. Petrole dayalı bir enerji politikasıyla devam edilemeyeceğini gören otomotiv endüstrisi gelecek planlarını elektrikli otomobiller üzerine yapıyor. Büyük otomobil üreticilerinin piyasada en az bir elektrikli otomobil modelini görmek mümkün.

Satışlar artıyor

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından 2017 yılında dünyada 1,1 milyon elektrikli otomobil satıldığı açıklandı. Bu araçların yüzde 57’si Çin’de satıldı. Çin’de hava kirliliğinin önlenmesi için elektrikli otomobil satışları teşvik ediliyor. Çin’de sadece 2017 yılında trafiğe çıkan elektrikli ve hibrit araç sayısı ABD’yi ikiye katlamış durumda.

Dizel ve benzinli motorlar yasaklanıyor

Çevreye ciddi anlamda zarar veren fosil yakıtlı olarak da adlandırılan dizel ve benzinli motorlar için geri sayım başladı. Dünyada birçok ülke benzin ve dizel motorlu araçları yasaklamaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği öncelikle dizel motorları tamamen yasaklamayı hedefliyor. AB’de birçok otomobil üreticisi dizel araç üretimini durdurma kararı alırken Almanya’nın Hamburg şehrinde ise 2 caddede dizel araçlara yasak getirildi.

Fransa ve İngiltere 2040 yılında fosil yakıtlı araçların trafiğe çıkmasını yasaklamaya hazırlanıyor. Çin, Hindistan ve Hollanda ise 2030 yılından itibaren satılacak tüm araçlara sıfır emisyona sahip olma şartı getirecek.

Bu ülkelerin yanında, dört ülkenin başkenti ortak bir karar aldı. Paris, Madrid, Atina ve Mexico City’de 2025 yılından itibaren dizel araçların kullanılması yasaklandı.

Hibrit mi yoksa elektrikli mi?

Melez karışık anlamına gelen hibrit kelimesi hem içten yanmalı hem de elektrikli motoru bulunan modeller için kullanılıyor. Elektrikli otomobillerin şarj ve menzil sorununu çözmek için geliştirilen hibrit modeller günümüzde rağbet görüyor ancak gelecekte sadece elektrikli otomobillerin olacağı konusunda uzmanlar hem fikir.

Bu yazının bir kısmı 24 Haziran 2018 tarihinde Vatan Gazetesi’nde yayımlanmıştır.