HUAWEI Mate 20 Serisi’nin bu yıl duyurulan ilk ürünü HUAWEI Mate 20 lite, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. HUAWEI’nin Mate serisi, şık ve güçlü bir akıllı telefon tercih eden kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Serinin ilk ürünü olan HUAWEI Mate 20 lite, multimedya işlevleri için son derece ideal büyük ekranı ve uzun yol arkadaşlığını garantileyen güçlü pil donanımı ile dikkat çekiyor.

Özellikle genç kullanıcıların akıllı telefonlardan beklentisinin günden güne artması ile rekabet de her dönemde daha güçlü ve göz alıcı ürünlerle birlikte gözle görülür hale geliyor. Artık akıllı telefonlarının günlük iletişim ihtiyaçlarını karşılamasını yanı sıra, cihazın birçok segmentte daha fazla değer sunması, stil sahibi olması ve uzun soluklu bir çalışma performansına imza atması, bu taleplerin başında geliyor. HUAWEI Mate 20 lite, tüm bu talepleri hassasiyetle değerlendirerek kullanıcıların en temel gereksinimlerini belirledi ve hem performans hem de stil anlamında listenin zirvesini hedefleyen bir akıllı telefon olarak sunuldu.

En boy oranı 19,5:9 olan 6,3 inçlik yeni FHD ekran, ince çerçeveli gövdesi ile kullanıcıların oyunlara ve videolara odaklanabilmeleri için mükemmel bir platform oluşturuyor. HUAWEI Mate 20 lite’ın dikey simetrisi, bu sadece cihaza güzel bir görünüm vermek değil, video ve oyunlardaki estetik unsurlara da görsel bir düzen getirmek amacıyla tasarlandı.

Yapay Zeka Destekli 4 Kamera

HUAWEI Mate 20 lite, daha akıllı bir fotoğraf ve video çekim deneyimi için ön ve arkada dört adet yapay zeka destekli kamerayla donatıldı. Kullanıcılara daha iyi bir fotoğraf deneyimi sunmak için HUAWEI, Mate 20 lite’a 24MP ve 2MP sensörler içeren çift ön kamera koydu.

Pazardaki diğer kameraların aksine, ön kameralarında fiziksel sahne algılamayı destekleyen HUAWEI Mate 20 lite, arka kameralarının Mavi Gökyüzü, Plaj, Bitki, Gece, Sahne, Çiçek, Kapalı Mekan ve Kar gibi sekiz kategoride 200’den fazla senaryoyu tanımasını sağlayan yapay zekadan yararlanıyor.

Kameralarındaki sahne tanıma özelliği için HUAWEI Mate 20 lite’ın cihaz üzerindeki yapay zeka destekli akıllı sistemi, 100 milyondan fazla görüntü üzerinde çalıştırıldı ve Portre, Mavi Gökyüzü, Kar, Antik Yapılar, Havai Fişek, Bitki, Kedi, Köpek, Metin, Yiyecek, Araba ve Gece dahil olmak üzere 22 kategoride 500’den fazla senaryoyu tanıyabilir hale geldi. Akıllı telefon farklı sahneleri otomatik olarak belirliyor ve kullanıcılara en iyi sonuçları akıllı bir çekim deneyimi ile birlikte sunuyor.

Güçlü HUAWEI Mate 20 lite, yalnızca daha iyi görünen görüntüler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda bir kişinin cinsiyetini ve cildini otomatik olarak tanımlayabilir. HUAWEI’nin güzelleştirme algoritması, sahnenin loş ışıklı veya arka aydınlatmaya sahip olmasına bakılmaksızın, özçekimlerde ayrıntıları net bir şekilde gösterebiliyor. Gerçek zamanlı HDR ile, bir kullanıcı fotoğrafın çekilmeden önce nasıl görüneceğini tam olarak bilebiliyor. Ayrıca 3D Qmoji’nin yanı sıra fotoğrafların güzel görünmesini sağlayan yumuşak aydınlatma (Rembrandt ışığı), kelebek aydınlatma ve sahne aydınlatması gibi beş çeşit profesyonel aydınlatma seçeneğine de sahip.

Gücünü 8 çekirdekli Kirin 710’dan alıyor

HUAWEI Mate 20 lite, kullanıcılara yazılım ve donanımın mükemmel uyumu ile olağanüstü bir deneyim sunmak için 12nm transistör teknolojisi ile üretilen 8 çekirdekli Kirin 710 SoC ve en son EMUI 8.2 yazılımı, yapay zeka desteği ile beraber görülmemiş performans ve pil ömrü avantajları sunuyor.

Seth Wang

HUAWEI Türkiye Tüketici Elektroniği Ülke Müdürü Seth Wang, “Yapay zekanın mobil endüstrinin geleceği olduğuna inanıyoruz, dolayısıyla yapay zeka tabanlı teknolojiler geliştirmeye yatırım yapıyoruz. Yapay zekanın kullanıcı üzerinde belirli bir işlevsellik dikte etmesine izin vermeyiz, bunun yerine kullanıcının amacını anlayan ve bu amacın gerçekleşmesine yardımcı olan yapay zeka tasarımları üzerinde duruyoruz. Tüm Mate 20 serisi telefonlar bu yapay zeka mantığı göz önünde bulundurularak geliştirildi. Yapay zeka bir akıl hocası değil, bir sekreter gibi olmalıdır. Bu yapay zeka mantığının Mate 20 lite akıllı telefonlarımızın hedef kitlesi olan genç, teknoloji meraklısı, dijital yaşayan kişiler ile çok uyumlu olduğunu görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Kirin 710, HUAWEI Mate 20 lite için tasarlanan bir yonga seti olarak, Kirin 659’da bulunan A53 çekirdeğinden yüzde 75 daha güçlü A73 çekirdekleri ile performansı üst düzeye çıkartıyor. GPU performansı açısından, Kirin 710, önceki model Kirin 659’dan 1,3 kat daha iyi performans sergiliyor. 2.2GHz’de çalışan dört Cortex A73 çekirdeği ve 1,7GHz’de çalışan dört adet Cortex A53 çekirdeği bulunan Kirin 710 yonga seti, olağanüstü ve dengeli bir performans sunuyor. Ayrıca, 4G ve VoLTE’yi destekleyen SIM yuvası bulunuyor.

HUAWEI Kirin 710 ve 4GB RAM’e ek olarak, HUAWEI Mate 20 lite, yüksek kaliteli mobil oyun deneyimleri sunan Game Suite desteği sunuyor. Ardından, kalıcı bir deneyim sağlamak için HUAWEI Mate 20 lite, 3750mAh kapasitesinde bir pil ve HUAWEI Hızlı Şarj desteği ile donatıldı.

HUAWEI Mate 20 lite Android Oreo tabanlı EMUI 8.2 yazılımı ile donatıldı. HUAWEI Mate 20 lite, gürültülü bir ortamda kullanıcıların aramalarını sorunsuz gerçekleştirmelerini sağlamak ve ortam gürültüsünü azaltmak için de yapay zeka devreye giriyor. EMUI 8.2 sadece bir iletişim aracı olarak değil, kullanıcı tercihlerini bilen ve anlayan bir dijital sekreter gibi çalışıyor.

Türkiye Satış Fiyatı

HUAWEI Mate 20 lite, Eylül ayı sonunda tüm satış noktalarında tüketici ile buluşuyor. 3.799 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile tüketiciye sunulan Mate 20 lite’ın Mavi, Altın ve Siyah renk seçenekleri bulunuyor.